Zeeuwse mosselen op zijn Drents (recepten)

Zeeuwse mosselen op zijn Drents kerriesaus met cognac Mark Rademaker

Pittige mosselen in romige kerriesaus met cognac.

De Mossel (Mytilus edulis) is een in zee levend tweekleppig weekdier. Vroeger waren mosselen voedsel voor het gewone vissersvolk. 
De Nederlandse mosselen komen over het algemeen uit de Waddenzee of Oosterschelde (gekweekt).
Het mosselseizoen begint afhankelijk van een warm of koud voorjaar meestal ergens in juli.

Kerrie is de verzamelnaam voor een kruidenmengsel van specerijen. In de meeste gevallen bestaat kerrie uit ongeveer 15 specerijen waaronder kaneel, komijn, kurkuma, peper, koriander, gember, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel.  
Het kruidenmengsel wordt veel in India, Thailand, Indonesië, Engeland, Suriname en Nederland gebruikt. De mengsels kunnen variëren in smaak van zoet tot scherp. 

Cognac is een sterke drank wat begint bij 40% alcohol. Cognac is dubbel destillaat. 
Een cognac heeft altijd tenminste tweeënhalfjaar in houten vaten gelegen.

Meer informatie
• Download het recept in pdf formaat (Pittige Mosselen)
• Meer Drentse streekrecepten

Reacties

Populaire berichten

De kleuren van de regenboog

Rijstzak / Beanbag maken (om je camera / objectief meer stabiliteit te geven)

Kleurtinten, Rembrandt - Nachtwacht

Rode ogen, grote of kleine pupil bij flits licht.

Wil je snel ongeveer de hoek (graden) van iets weten

De kleurencirkel (grafische branche)

Wat is het verschil tussen de bestandsformaten

Esculaap Aesculaap symbool

Correctietekens / verwijstekens

RAL en PMS kleurensysteem